BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Welcome





I don't think I could live without hair, makeup and styling, let alone be the performer I am. I am a glamour girl through and through. I believe in the glamorous life and I live one.
By Lady Gaga...




sâmbătă, 4 decembrie 2010

Alegerea fondului de ten!

Eu folosesc MAT Morphose - L'Oreal imi face tenul nedet si pretios sunt foarte multumita de el la fel sunt si de Revlon PhotoReady mai ales pentru ten gras,face minuni.
Ales corect, fondul de ten se poate transforma in cel mai pretios aliat al frumusetii tale oferind uniformizare, hidratare, protectie solara.


Fondul de ten are rolul de a imbunatati aspectul estetic al tenului, dar si de a-l proteja de razele UV, de radicalii liberi, de a-l hidrata.

Alternativele sunt practic nesfarsite: poate acesta este chiar motivul pentru care cele mai multe femei nu reusesc sa gaseasca produsul adaptat perfect nevoilor lor.

Rezultatul alegerii gresite... ca in orice alt domeniu, e dezastruos - efectul nedorit de "masca" prea inchisa sau prea deschisa la culoare, pielea excesiv de stralucitoare sau uscata, exfoliata, riduri evidentiate...


Fondul de ten trebuie intotdeauna testat inainte de a-l cumpara, de aceea, decat sa il cumperi din farmacii, este mai bine sa il achizitionezi din magazinele mari de produse cosmetice sau din raioanele unde exista testere.

De aceea, respecta "pasii" urmatori pentru a fi sigura ca ai ales cel mai potrivit fond de ten:

1. Ia intotdeauna in considerare tipul tau de ten si alege o formula creata special pentru el. Daca ai pielea grasa, trebuie ca eticheta sa contina cuvinte ca "oil-free", "oil-control" sau "mattifying", iar daca este uscata, opteaza pentru formule hidratante ("moisturizing", "hydrating" sau "moisture-rich").

Fondul de ten matifiant, care contine si pudra, se potriveste de obicei foarte bine tenului mixt. Daca ai nevoie de un efect suplimentar antirid, cauta produse etichetate cu "lifting" sau "firming".


2. Du-te la magazinul de cosmetice fara a purta fond de ten, pudra sau blush; poti in schimb sa ai ochii si buzele machiate si sa iti hidratezi fata cu o crema de zi.

3. Alege cateva culori cat mai apropiate de nuanta naturala a pielii tale pe care sa le incerci. In general, sunt indicate gamele create pe baza nuantelor de galben sau bej, care arata bine pe marea majoritate a tenurilor. Totusi, daca ai pielea foarte deschisa, poti incerca o nuanta de roz.

Nu alege niciodata un ton mai inchis decat tenul tau - daca nu gasesti un produs care sa ti se potriveasca perfect, opteaza pentru unul mai deschis (dar diferenta trebuie sa fie foarte mica, abia perceptibila).

4. Aplica picaturi de fond de ten din fiecare nuanta pe linia mandibulei. Chiar daca metoda "clasica" de testat indica dosul palmei sau incheietura mainii ca cea mai buna locatie pentru a verifica nuanta, este de preferat sa incerci direct pe fata - pielea din aceste zone nu este pigmentata la fel (uneori, poate fi cu unul sau doua tonuri mai inchisa, din cauza soarelui).


5. Cere-i vanzatoarei o oglinda mobila pe care sa o poti tine in mana si du-te langa fereastra sau langa usa, astfel incat sa poti observa cum arata toate nuantele in lumina naturala. Cel mai potrivit fond de ten este acela pe care nu vei reusi sa il mai distingi pe piele, pentru ca s-a "contopit" cu ea.

6. Dupa ce ai cumparat fondul de ten, mergi acasa si testeaza-l din nou cu foarte multa atentie. Daca ti se pare ca nu se potriveste, poti merge inapoi sa il schimbi (daca politica magazinului o permite; cel mai indicat este sa te interesezi de acest aspect atunci cand il cumperi!).

7. Tehnologia cosmetica moderna a elaborat in ultimii ani formule speciale, a caror culoare se adapteaza in functie de nuanta pielii. Daca esti convinsa ca nu vei putea alege nuanta ideala, opteaza pentru un produs de acest tip (dar trebuie sa fii constienta ca nu va face minuni daca, de exemplu, ai tenul brun si alegi cea mai deschisa varianta).

Pentru un ten impecabil...


Aplica cinci picaturi de fond de ten: pe frunte, pe nas, pe barbie si pe fiecare obraz apoi uniformizeaza-l cu un burete special sau cu degetele. In orice caz, ai grija ca linia de demarcare (la radacina parului, pe marginea barbiei) sa nu fie in nici un caz vizibila - estompeaza perfect aceste zone, altfel va parea ca ti-ai pus o masca!

Daca folosesti si baton anticearcan, il poti aplica fie sub, fie deasupra fondului de ten si cel mai indicat este sa fie cu un ton mai deschis decat acesta.

Pentru un aspect mat si proaspat, poti finisa machiajul cu pudra, care va ajuta la fixarea fondului de ten si va absorbi excesul de sebum. Nuanta fondului de ten pe care il porti in timpul iernii trebuie sa fie cu un ton mai deschisa decat cea de vara, atunci cand pielea este bronzata. Daca folosesti si fard de obraz, ai grija sa alegi o nuanta putin mai inchisa pentru sezonul rece.


Recomandari:

Rimmel Perfect Compact 3 in 1 : formula sa, imbogatita cu silicon natural, confera tenului un aspect natural si luminos. Poate fi gasit in trei variante (Nude, Natural Beige, Soft Beige);

Ideal Balance - L'Oreal are o actiune dubla: de controlare a stralucirii pielii si transpiratiei si de protejare a zonelor uscate, sensibile. Matifiaza si protejeaza tenul, asigurandu-i un aspect proaspat si curat. Poate fi gasit in 12 nuante diferite;

Max Factor, Lasting Performance, Norma Teint Anti-Imperfection Foundation - Vichy.
Magic Skin Make-up – Astor;
Cool Matte 16Hr Mousse: o inovatie de la Rimmel. O senzatie incredibila de prospetime si un aspect mat timp de 16 ore. Ramai cool in cele mai hot situatii!

Soft Finish Make up - Clinique;
Lifting make up de Luxe - Revlon: contine extract de soia si vitamnina A ce intind pielea, extras de avocado si salcam ce hidrateaza;
L’oreal recomanda Accord Parfait, numerele sunt dispuse in functie de nuante (N-neutru, D-Dore (auriu), R-Rose( roz)).




0 comentarii:

Faceți căutări pe acest blog