Inainte de revelion cu vreo 2 zile am mers in Cluj unde aveam sa imi fac si putina cosmetica.La salonul la care merg (nu pot da nume deoarece nu imi permit) am o foarte buna prietena pe nume Corina.
Vizita mea in Cluj era mai mult pentru cumparaturi,dar am zis sa imi fac putin timp si pentru mine :).Urma sa imi fac un peeling corporal si facial,pensat si tot felul de tratamente,dar s-a ajuns la mai mult sa zic asa :))
In timp ce povesteam,Corina mi-a spus ca au ceva nou la salon ...eu entuziasmata am vrut sa aflu despre ce este vorba ,raspunsul ei fiind:baii aromate.Pentru moment am zis :BAIE?adica o simpla baie aromata?si mie mi-se parea absurd adica ceva de genul:ma duc la salon sa fac baie si vin acasa...:P dar bineintales ca nu era vorba de o simpla baie si am parut cam prostuta in fata ei :))

Acum mai jos am dat mai multe informatii despre 'baii aromate' care pot fi facute acasa sau la salon :-)






Cetatenii din Roma Antica considereau baia zilnica datoria lor civila in a pastra sanatatea publica. Denumirea de Spa din prezent provine din expresia latina Aanitas per aqua - sanatate prin apa. Mai tarziu, pe la 1700, medicii germani prescriau pacientilor ce sufereau de stres, cate o baie in fiecare zi, timp de 10-20 de zile, iar francezii au descoperit thalassoterapia, care profita de puterile anti-imbatranire ale apei din ocean si a algelor.
In ultimii ani, beneficiile bailor parfumate au devenit cat se poate de evidente. S-a dovedit ca problemele pielii apar din cauza stresului, iar stresul poate fi inlaturat prin aromaterapie si bai parfumate si fierbinti. Trebuie doar sa ne construim un ritual inainte de culcare, aceeasi muzica, aceleasi arome care sa transmita organismului nostru ca a sosit momentul sa se relaxeze.
Incepe tratamentul in propria ta casa si umple cada cu apa calda - pentru o baie energizanta sau cu apa fierbinte - pentru o baie relaxanta. Pana ce cada se umple, foloseste o perie de masaj pe tot corpul (directionand miscarile spre inima), timp de 5 minute, chiar 10, daca pielea ta nu este prea sensibila. Astfel iti vei exfolia pielea si vei stimula circulatia catre suprafata pielii, dar vei ajuta porii sa se deschida si ingredientele din baia parfumata sa-si faca efectul.
PENTRU PIELE SENSIBILA
Adauga 20 de picaturi de ulei esential de lavanda sau 2 pliculete de ceai de musetel in apa fierbinte. Va reduce roseata pielii si va calma pielea sensibila, prevenind aparitia iritatiilor.
PENTRU CELULITA SI PIELE UMFLATA
Pregateste-ti o baie pe baza de saruri minerale sau alge. Atat sarea cat si algele contin ioni negativi ce atrag ionii pozitivi din piele. Ca un magnet, pielea atrage mineralele si nutrientii in fluxul sanguin, ajutand la inlaturarea toxinelor din organism prin sistemul limbic. Daca pastrezi temperature apei mai joasa, vei putea reduce aspectul neplacut al celulitei, ajutand organismul sa se debaraseze de celulele moarte.
PENTRU PIELE USCATA
Ofera-i pielii tale un aport de hidratare adaugand in apa cateva picaturi de ulei de migdale dulci si o infuzie de seminte de morcovi sau cateva picaturi de ulei esential de trandafiri (ambele bogate in vitamina C si E). Poti face o mixtura cu aceste ingrediente, si sa exfoliezi pielea inainte de a te scufunda in baie. Poti folosi ulei esential de aglica in locul celui de migdale, pentru a trata eczemele sau urmele de psoriazis.
PENTRU PIELE OBOSITA, LIPSITA DE STRALUCIRE
Pune cateva picaturi de ulei esential de menta sau de rozmarin in apa. Esterul de mentil din menta ofera o senzatie de prospetime pielii si amplifica circulatia la suprafata acesteia, oferindu-i mai multa luminozitate. Uleiul de rozmarin stimuleaza foliculii parului (fiind un luptator natural impotriva matretii) si tonifica pielea.
SFATURI
• Pentru a beneficia pe deplin de efectele acestor bai, foloseste mai degraba uleiuri esentiale naturale, in locul celor sintetice. Sistemul limbic al creierului nu poate recunoaste aromele sintetice. Pe de alta parte, s-a demonstrat stiintific ca aromele naturale afecteaza undele creierului ce sunt asociate cu relaxarea.
• Indiferent de baia pe care o pregatesti, pentru un efect maxim trebuie sa profiti de ea cel putin 20 de minute, pentru a permite pielii sa absoarba ingredientele. Chiar daca pare putin exagerat si poate, in timpurile noastre, extravagant, cele 20 de minute de calmare si meditatie vor imbunatati aspectul pielii tale si vor reduce stresul. Baia nu este un lux, este o necesitate.
• Daca nu ai timp de o baie indelungata, poti profita si de un dus rapid. Secretul consta in alternarea apei caldute cu apa foarte fierbinte: stai sub apa fierbinte timp de 5 minute, apoi sub apa calduta 10 secunde, apoi alterneaza inca de 3 ori, cate 10 secunde. Schimbarea rapida de temperatura pune corpul in alerta, si duce sangele catre suprafata pielii. Aceasta energie grabeste procesul de detoxifiere.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu