BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Welcome





I don't think I could live without hair, makeup and styling, let alone be the performer I am. I am a glamour girl through and through. I believe in the glamorous life and I live one.
By Lady Gaga...




vineri, 7 ianuarie 2011

Scopul pensulelor

Pensulele au o importanta enorma pentru un machiaj corect.Eu prefer sa dau mai multi bani pe una mai buna decat pe o trusa cu toate dar mai ieftina.Aici nu este vorba de pretentii sau fite,totusi le punem pe fata.Si ceea ce ma enerveaza este cand pica tot parul din pensula si se amesteca ,cu fardul,rujul si restul. :-)
De ce spun ca mai scumpe?deoarece am un magazin de cosmetice langa blocul meu unde  este ok.Intr-o zi am mers si eu sa ma uit si sa achizitionez ceva.Am vrut sa cumpar si eu o pensula pentru blush ,dar nu am cumparat nimic.De ce?pentru ca toate pensulele erau intr-un borcanel de unde fiecare se servea si le incerca.Ce era mai rau?ca toata lumea punea mana pe capatul stufos care nu avea nici o protectie.Aici e un motiv pentru care incerc sa imi cumpar pensulele dintr-un magazin mai scump unde sunt ambalate si mai  igienienice si unde ai o pensula tester.Chiar daca sunt mai scumpe stiu ca am un lucru calumea :-) nu spun ca pensulele ieftine nu sunt bune ,sunt unele depinde daca sti de unde sa alegi.
In ciuda faptului ca pensulele de machiaj se aseamana, fiecare are scopul si rolul sau special. Pentru a stii cum trebuie sa iti alegi pensulele de machiaj si sa inveti la ce foloseste fiecare, iata cateva sfaturi care iti pot fi de mare ajutor.

In comert se gasesc pensule cu doua feluri de par: natural si sintetic. Astfel ca din grupul pensulelor cu fire naturale fac parte: parul de capra, ponei, nurca, bursuc si veverita albastra. Despre pensulele din fibre naturale se spune ca sunt mai bune deoarece absorb mai bine pudra si uniformizeaza fardurile pe piele in cantitatea potrivita .



Pensula pentru pudra

Este cea mai mare si pufoasa pensula din set. Desimea acesteia permite pudrei sa se uniformizeze pe toata suprafata tenului. Aceasta poate fi folosita si in cazul pudrei autobronzante sau a fardului de obraz. De asemenea, pensula pentru pudra mai este folosita si la sfarsit cu scopul de a indeparta surplusul de machiaj.





Pensula evantai

Pensula evantai are mai multe intrebuintari. Aceasta poate fi folosita atat in cazul fardului de obraz, cat si in cazul pudrei. Astfel ca, imediat dupa aplicarea fardului de obraz, pensula evantai imbibata in putina pudra are rolul de a estompa delimitarile inestetice dintre culoarea naturala a tenului si culoarea blush-ului. De asemenea, pensula evantai se poate utiliza si in acoperirea cu pudra a zonei din jurul ochilor.

Pamatuful pensulei evantai nu este foarte bogat pentru ca are rolul de a corecta, mai mult decat a machia.



Pensula pentru fardul de ochi

De obicei, este foarte moale, pufoasa si are formele rotunjite pentru a putea ajunge chiar si in coltul interior al ochiului ori pentru a crea diverse umbre. Este mult mai practica decat buretelul pentru aplicarea fardului de ochi pentru ca intinde culorile mult mai bine.





Pensula pentru blush

Pensula pentru fardul de obraz este similara cu cea pentru pudra – singura diferenta dintre ele este aceea ca pamatuful pensulei de blush este oblic. Pamatuful are aceasta forma pentru a permite o utilizare cat mai usoara si pentru ca fardul sa se intinda cat mai bine, intr-un mod egal, fara pete inestetice.

Aceasta pensula este foarte eficienta si dupa ce machiajul a fost finalizat, deoarece este folosita la indepartarea surplusului si la uniformizarea culorii.


Pensula pentru fond de ten

Desi multe persoane prefera sa aplice fondul de ten cu ajutorul degetelor ori al unui buretel umezit, make-up artistii fac acest lucru cu ajutorul unei pensule. Pensula pentru fond de ten este considerata de catre specialistii in machiaj ca fiind mai practica decat buretelul ori degetele pentru ca ofera o dexteritate mai ampla si pentru ca fondul de ten “asezat” de o pensula ofera un aspect mai natural.



Pensula pentru anticearcan

Ca si in cazul pensulei pentru fond de ten, parerile sunt impartite, astfel ca desi majoritatea femeilor apeleaza la ajutorul degetelor atunci cand vine vorba de anticearcan, make-up artistii „voteaza” pentu o pensula. Acestia spun ca pensula iti permite sa ajungi in toate colturile ochiului si ca acopera uniform si natural.




Pensula pentru ruj

Pensula pentru buze este ideala in nuantarea buzelor cu un ruj consistent. Aceasta iti ofera control asupra cantitatii aplicate si “curge” pefect pe conturul buzelor. Este folosita in special in cazul in care se doreste efectul de buze pline. Aceasta este, comparativ cu pensulele pentru pudra, blush sau ochi, mai aspra si deloc pufoasa.




 Pensula pentru contur

Aceasta pensula este creata special pentru trasarea unui contur perfect. Poate fi folosita atat pentru conturul buzelor cat si pentru trasarea unei linii in jurul ochilor.







                                                             

0 comentarii:

Faceți căutări pe acest blog