BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Welcome





I don't think I could live without hair, makeup and styling, let alone be the performer I am. I am a glamour girl through and through. I believe in the glamorous life and I live one.
By Lady Gaga...




sâmbătă, 4 decembrie 2010

* Hidratarea tenului *

Hidratarea tenului de la A la Z

... hidratat şi, implicit, sănătos.
  Astfel, cea mai expusă, pielea feţei necesită un tratament special încă de la o vârstă fragedă. Pe lângă acnee şi riduri, cea mai mare problemă cu care se confruntă majoritatea femeilor, indiferent că au un ten uscat, gras, mixt sau sensibil, este deshidratarea.

Prevenirea şi tratarea tenului deshidratat


Pe lângă o alimentaţie bazată pe fructe şi legume proaspete, bogate în vitamina A şi C, şi un consum ridicat de lichide, preferabil apă, hidratarea externă este esenţială.

Însă, înainte de a face apel la remediile cosmetice, tenul trebuie curăţat (demachiere zilnică şi exfoliere, 1- 2 ori/săptămână) pentru a putea beneficia de ingredientele benefice în profunzimea straturilor pielii.

Odată finalizat ritualul de purifiere, hidratarea poate începe, alegând cel puţin una din următoarele variante.

Creme hidratante


Folosite zilnic, cremele şi loţiunile hidratante reprezintă cel mai eficient ajutor pentru pielea feţei.

Din fericire, companiile de produse cosmetice au lansat pe piaţă game întregi destinate pielii deshidratate, care se adresează tuturor tipurilor de ten, tinere sau mature.

Astfel, dacă ai tenul gras, nu te impacienta. Poţi încerca Eucerin Aquaporin Active Light, pentru că o cremă hidratantă nu înseamnă o cremă mai grasă. Vrei o o loţiune hidratantă, dar şi protecţie solară? Poţi alege Artistry Essentials Hydrating Lotion cu SPF 15 de la Amway.
Apa termală


Deşi este mai puţin cunoscută şi utilizată, apa termală şi beneficiile ei nu sunt simple mituri. Conştientă de acest lucur este şi Andreea Raicu, care, în urmă cu câteva zile scria în pagina blogului personal: „În fiecare dimineaţă mă spăl pe faţă cu apă termală de la frigider, în perioada rece folosesc creme de corp mult mai grase, beau cel puţin 2 litri de apă pe zi şi iau câte o vitamina C, cel mai bun antioxidant".

Cu un conţinut redus de minerale (suficiente însă, cât să fie în echilibru cu ph-ul natural al pielii) folosită zilnic, apa termală este eficientă în hidratarea tenului, indiferent că o foloseşti dimineaţa, inainte de aplicarea machiajului sau seara, după demachiere.

Modul de aplicare? Se pulverizează pe întreaga faţă, se lasă câteva minute să acţioneze, apoi se îndepărteaza prin tamponare, cu ajutorul unor dischete demachiante.




Apă termală Avène 150ml - 24 lei, Apă termală Vichy 150 ml - 28 lei, Apă termală Herculane Ivatherm 200 ml - 26 lei .

0 comentarii:

Faceți căutări pe acest blog