BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Welcome





I don't think I could live without hair, makeup and styling, let alone be the performer I am. I am a glamour girl through and through. I believe in the glamorous life and I live one.
By Lady Gaga...




luni, 6 decembrie 2010

Oja potrivita


In fiecare an moda se schimba, apar tot felul de tendinte noi pe care ajungem sa nu le mai intelegem daca nu ni le explica cineva. Nu doar moda hainelor si coafurilor se schimba, ci si cea a manichiurii, mai exact, oja. In functie de forma naturala a unghiilor tale, de culoarea pielii, dar si de tinuta pe care o porti, opteaza pentru lac transparent, rosu intens, in culori pastelate sau inchise, cu texturi lucioase sau sidefate.

Oja de unghii este un accesoriu esential, astfel ca ea trebuie sa se integreze perfect tinutei pe care dumneavoastra o abordati intr-o anumita zi. Daca folositi tonuri inchise de oja lasati-va celelalte accesorii precum inelele si bratatile sofisticate acasa, pentru a nu cadea in extrema extravagantei.

Cheia unei manichiuri perfecte nu sta doar in asortarea lacului de unghii cu intreaga tinuta, ci chiar in asortarea cu intreg look-ul dumneavoastra. Daca tinuta pentru care optati este una decenta, sau daca mergeti pe linie clasica oja neagra este cea mai nepotrivita alegere, reprezentand un exces total nepotrivit.

Indiferent de tinuta pentru care optati, daca doriti sa nu dati gres in a va alege oja potrivita, atunci folositi lac de unghii cu textura transparenta sau laptoasa. In nuante de roz, bej sau crem, alegerea dumneavoastra va fi una disctreta si va ramane mult timp pe unghii.

Daca va intereseaza cat de mult rezista o oja pe unghii atunci puteti alege si o manichiura frantuzeasca. Este o alegere optima pentru femeile increzatroare in putetile lor. Acest tip de manichiura creeaza un efect optic de alungire a unghiilor. Este adevarat ca o manichiura frantuzeasca necesita mai mult timp pentru a fi realizata cum trebuie, si ca este necesara si o atentie sporita, insa efectul este unul foarte pretentios.

O manichiura frantuzeasca se poate realiza pe orice fel de unghii, insa cel mai bine se observa pe unghiile de lungime medie, avand o forma patrata sau ovala.

Daca doriti sa utilizati un lac de unghii puternic precum cel de culoare rosu aprins, trebuie sa luati in calcul cateva aspecte esentiale. In primul rand trebuie sa fiti sigura de alegerea dumneavoastra, deoarece o astfel de nuanta este pretentioasa si nu poate fi purtata decat de o femeie cu un caracter puternic si multa hotarare in deciziile pe care le ia. Daca descrierea de mai sus este pentru dumneavoastra atunci asigurati-va ca alegerea dumneavoastra este una si de durata. Cum? De exemplu, inainte sa aplicati oja pe unghii un lac protector este esential. Acest lac se numeste baza. Oja trebuie aplicata in doua straturi pentru a obtine culoarea mult dorit. Lacul de unghii rosu intens este recomandat mai mult pentru o seara speciala. Daca nu doriti sa creati un efect de clown atunci asigurati-va ca rujul pe care il folositi este potrivit cu lacul. Puteti opta pentru un ruj de buze lucios sau in aceeasi nuanta cu lacul. Folosirea aceleiasi marci de produse ar fi ideala.
Optati pentru o oja de culoare inchisa sau intensa atunci cand doriti sa atrageti atentia asupra mainilor dumneavoastra. Maro, violet, mov sau bleumarin sunt alegerea optima pentru a putea fi usor observate.


Este foarte important ca, atunci cand alegem culoarea ojei, aceasta sa nu fie in ton cu cea a pielii.

Daca nuanta pielii e deschisa, va trebui sa folosim culori calde. Cu mare atentie trebuie alese culorile de bej natural, deoarece trebuie sa cream un contrast intre culoarea pielii si cea a ojei
Atunci cand pielea e inchisa, este bine a se folosi culori reci.
In sezonul de vara sunt indicate culorile aprinse si vesele, in timp ce iarna sunt recomandate culorile clasice si inchise, sobre. De retinut faptul ca, la lumina artificiala, culorile cafenii dau o tenta nesatisfacatoare.

Culorile aprinse sunt pretentioase si necesita a fi folosite doar la manichiurile ingrijite, in cazul contrar (cand manichiura e imperfecta) ies in evidenta imperfectiunile manichiurii.

Nu mai este o regula ca la manichiura si pedichiura culoarea ojei sa fie aceeasi!

Vom alege culoare ojei in functie de accesorii sau imbracaminte. Pentru a fi in pas cu moda, trebuie sa urmarim ultimele tendinte si, astfel, ne putem inspira in alegerea culorii ojei.
Forma unghiei nu influenteaza alegerea culorii ojei, insa, pentru unghiile mai late, nu trebuie folosita oja cu sidef sau culori foarte inchise, deoarece evidentiaza latimea unghiei.

In conditiile in care nu va hotarati asupra culorii ojei, puteti opta pentru culoarea clasica – oja rosie, care de fiecare data arata perfect indiferent de lungimea unghiei.

0 comentarii:

Faceți căutări pe acest blog