BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Welcome





I don't think I could live without hair, makeup and styling, let alone be the performer I am. I am a glamour girl through and through. I believe in the glamorous life and I live one.
By Lady Gaga...




duminică, 12 decembrie 2010

Exfolierea tenului


Ce este exfolierea?
Pielea genereaza constant celule noi, pe care le "trimite" apoi catre stratul superior, epiderma. Pentru ca aceste celule sa ajunga rapid la nivelul epidermei (unde au o functie de protectie), este nevoie de exfoliere - un proces de indepartare a stratului de celule moarte de la suprafata pielii.

Cum alegi exfoliantul potrivit?
Ca si cremele pentru fata, exfoliantele sunt create pentru diferite tipuri de ten: uscat, mixt, gras, sensibil, cu probleme. Cu cat pielea este mai sensibila, cu atat particulele exfoliante trebuie sa fie mai fine si mai delicate. Primul pas este sa apelezi la un specialist, pentru a-ti face o analiza a tenului. In urma exfolierii, tenul este curatat in profunzime.Vei avea o senzatie de prospetime, iar pielea ta va radia de sanatate!

Exfoliere sau curatare?
Exfolierea tenului completeaza (nu inlocuieste!) procesul zilnic de curatare a tenului cu demachiant si lotiune tonica. In functie de produsul ales, exfolierea tenului se face o data pe saptamana sau mai des.

Cate tipuri de exfoliere exista?
Sunt doua moduri in care poti sa faci exfolierea: mecanic (cu ajutorul unei perii delicate sau al unui burete special) si chimic (cu ajutorul produselor ce contin substante exfoliante).

Cum trebuie realizata exfolierea?
Ideal este sa aplici exfoliantul pe pielea umeda, pentru ca aceasta sa nu se simta "agresata". Maseaza usor, cu miscari circulare - fii delicata cu zonele sensibile, cum sunt gatul, sanii, spatele genunchilor.

Care este frecventa exfolierii?
Raspunsul depinde de mai multi factori: de anotimp (exfolierea se face mai des vara), de tipul pielii (pielea grasa "cere" repetarea procesului de exfoliere mai des), de varsta (pe masura ce avansam in varsta, regenerarea celulara incetineste, iar frecventa exfolierii creste) si, nu in ultimul rand, de produsul ales (produsele delicate pot fi folosite chiar zilnic, pe cand cele mai "dure" se folosesc o data pe saptamana).


Exfoliere urmata de hidratare
Un dezavantaj al exfolierii este senzatia imediata de piele care "tine". Inlatura acest neajuns aplicand dupa exfoliere o crema foarte hidratanta, porii fiind inca deschisi, aceasta se va absorbi rapid in piele.

Acasa sau la salonul de cosmetica? Ambele! Alegi prima varianta atunci cand nu ai timp suficient timp la dispozitie. Totusi, merita din cand in cand rasfatul si eficienta unui tratament realizat de profesionisti (exfoliere clasica sau microdermoabraziune, urmate de un masaj cu crema hidratanta).

Placere sau necesitate?
Si una, si alta! Exfolierea este, incontestabil, un proces necesar, pe care insa produsele delicios aromate il transforma in clipe de rasfat si placere...
 De ce sa-ti exfoliezi pielea?

Exfolierea ajuta la eliminarea celulelor moarte de la suprafata pielii lasandu-ti tenul proaspat si cu un aspect matasos. Celulele pielii se regenereaza permanent, acest lucru ducand la aparitia celulelor moarte.

Lucrul acesta se intampla zilnic, chiar daca tu observi sau nu. Cateodata, celulele moarte nu cad, ele ramanand la suprafata pielii facand-o sa para imbatranita. Acesta este si unul din motivele aparitiei acneii si a punctelor negre.
 Exfoliantii chimici contin acizi usori cum ar fi hidroxid alpha sau acid salicilic, acestia ajutand cu succes la indepartarea celulelor moarte. Produsele ce contin astfel de ingrediente pot fi folosite separat sau alaturi de produse ce contin ingrediente abrazive.
Exfolierea abraziva se realizeaza folosind creme sau lotiuni ce contin particule abrazive din extracte de plante (tuberoza, jojoba), zahar, lut etc. Particulele abrazive se gasesc in diverse produse, sub diferite forme si marimi, iar cele pe care le alegi trebuie sa se potriveasca tipului tau de piele si metodei de aplicare pentru care optezi. Nu trebuie sa folosesti acelasi exfoliant pentru intreg corpul.

0 comentarii:

Faceți căutări pe acest blog