BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Welcome





I don't think I could live without hair, makeup and styling, let alone be the performer I am. I am a glamour girl through and through. I believe in the glamorous life and I live one.
By Lady Gaga...




vineri, 10 decembrie 2010

Ce spune culoarea unghiilor despre tine ?


Dincolo de trenduri si de mentalitatile asociate anumitor perioade, alegerea culorii de oja ne poate oferi informatii interesante atat despre structura noastra psihologica, cat si despre semnalele pe care le transmitem celor din jur.

Alegerea clasicei manichiuri French denota o personalitate practica si sofisticata. Purtatoarele acestui tip de manichiura sunt persoane increzatoare, indragostite de valorile clasice si pe care te poti baza, desi uneori au tendinta de a fi prea conservatoare.Alegerea rosului pentru unghii indica o personalitate puternica, asertiva, energetica si pasionala. Nuantele inchise de rosu indica o anumita distinctie si incredere statornica in propriile forte, in timp ce nuantele vibrante trimit catre exprimarea deschisa a sentimentelor, poate chiar cu o usoara tenta de agresivitate.
Preferinta pentru rozul pal vorbeste despre o persoana modesta, prietenoasa si linistita, care nu isi doreste neaparat sa fie in lumina reflectoarelor. De altfel, toate tonurile nude indica genul de persoana echilibrata si blanda, in stare sa se faca placuta de toti ceilalti si sa aplaneze orice conflict. Rozul aprins, in schimb, fiind mai apropiat de rosu, indica o personalitate comunicativa si mult mai dornica de a iesi in evidenta, dar profund romantica in acelasi timp.Portocaliul este o culoare care cu siguranta atrage atentia, indicand o personalitate exuberanta, extrem de optimista si sociabila. Cu cat nuanta aleasa este mai vie, cu atat personalitatea din spatele ei este mai excentrica si mai aventuroasa.

Preferinta pentru galben denota o personalitate jucausa si neconventionala, mereu pusa pe glume si gata sa se bucure de partea frumoasa a vietii. Daca nuantele sterse indica o atitudine mai rezervata, galbenul solar indica spontaneitate si o mare atractie catre jocurile mentale.Alegerea ojei verzi indica o personalitate energica si cu picioarele pe pamant, armonioasa, increzatoare si dornica de a evolua. Nuantele inchise denota ambitie si uneori gelozie, in timp ce verdele crud indica o anumita doza de nonconformism si, posibil, ingenuitate.Albastrul purtat pe unghii este o culoare pe cat de exuberanta, pe atat de impunatoare. In timp ce albastrul ultramarin transmite rafinament, autoritate si o anumita doza de conservatorism, turcoazul denota calm, incredere si comunicativitate.

Nuantele de maro sunt semnul unei personalitati practice si intreprinzatoare, care impune respect prin deciziile sale atent chibzuite. Desi uneori tinde sa cada prada inertiei, te poti baza pe ea in orice situatie care necesita o minte limpede si/sau autoritate.Un sens inrudit cu al maroului il are auriul, care indica o inclinatie (mai mare decat in cazul maroului) pentru partea materiala a vietii, dar si puterea de a se relaxa si de a-si mentine optimismul in orice situatie. Ca si nuantele de maro, auriul este un semn al puterii personale si al autoritatii.

Preferinta pentru gri denota o personalitate responsabila, careia ii este usor sa ramana detasata in contexte dificile si care poate avea uneori tendinta de a se autoizola. Argintiul este la fel de detasat, insa mai vibrant si mai sofisticat. Persoanele care poarta oja argintie sunt considerate echilibrate, intuitive, dar si creative.

 Violetul este culoarea care transmite poate cele mai diverse semnificatii, in functie de nuanta aleasa. Astfel, nuanta inchisa de violet regal indica o personalitate complexa, misterioasa si, uneori, semeata. Magenta (violetul-rosiatic) este in general aleasa de persoanele creative, deschise si increzatoare in feminitatea lor. Nuanta lila indica o personalitate la fel de feminina, dar care se exprima intr-un fel retinut, gingas, uneori visator.

Negrul, desi este cel mai adesea asociat curentelor emo/goth/punk, ascunde o personalitate curajoasa, increzatoare si cu o mare putere de autocontrol. Desi uneori indica tendinta de ascundere fata de ceilalti, exprima de asemenea putere, eleganta si distinctie.

Exista numeroase asocieri care se pot face pentru fiecare dintre culorile alese. Insa cel mai important pentru reliefarea personalitatii noastre este sa renuntam la diversele mentalitati si trenduri si sa gasim acele nuante care ne exprima cel mai bine la nivel vizual si senzorial.

0 comentarii:

Faceți căutări pe acest blog